• Voorbij polarisatie

  Afgelopen juni woonde ik een conferentie bij in New York City met collega's van over de hele wereld. Na onze drie dagen samen waren mijn Europese, Indiase en Latijns-Amerikaanse vrienden een beetje geïrriteerd. Het gesprek werd steeds meer meegesleurd in de bliksemstorm van de Amerikaanse politiek. We hadden moeite om op te letten terwijl onze telefoons overspoeld werden met…

  Lees Verder

 • Mijn quixotische campagne voor het Congres

  Na de verkiezingen van 2016 voelden miljoenen Amerikanen de behoefte om iets te doen. Ik ook - en ik ben niet iemand voor halve maatregelen. Ik ben een fan van het gezegde Go big or go home. In het voorjaar van 2017 heb ik beide gedaan. Ik heb verlof genomen van mijn baan als assistent-professor van...

  Lees Verder

 • Verrassing voor broers en zussen

  Don Bender: Ik heb altijd geweten dat ik geadopteerd was, maar ik had er niet veel over nagedacht. Nu DNA-testen gemeengoed zijn, dacht ik dat het leuk zou zijn om meer te weten te komen over mijn genetische eigenschappen. Dus in december 2018 verzamelde ik een speekselmonster en stuurde het op. Toen kwam in maart het verbluffende resultaat dat een...

  Lees Verder

 • De kosmos bijeendrijven in de Oneindige Corridor

  Soms staan ​​cijfers ons begrip in de weg. Hoewel dat misschien een vreemde uitspraak lijkt van een MIT-professor, ben ik ervan overtuigd dat het waar is, vooral als het gaat om de enorme dimensies van de ruimte of de nano-dimensies van atomen. Onze menselijke hersenen lijken het meest geschikt om de afstanden te overzien die een...

  Lees Verder

 • Real Madrid

  Sinds 2015 heb ik elke 5 januari de menigte getrotseerd langs de belangrijkste boulevard van Madrid, el Paseo de la Castellana, met mijn eigen kleine menigte MIT-studenten. Nadat ze me in Spanje hadden ontmoet voor IAP, beginnen de studenten aan de Spaanse Incubator - mijn spoedcursus over 20e-eeuwse Spaanse literatuur, geschiedenis en cultuur - met een diner met tapas gevolgd door de ...

  Lees Verder

 • We zijn allemaal Gang Chen

  Op 14 januari 2021 werd professor Gang Chen, een alom gerespecteerde geleerde, leraar en lid van de MIT-faculteit sinds 2001, gearresteerd door de FBI op beschuldiging van federale subsidiefraude. President Reif waarschuwde de gemeenschap dezelfde dag en zei dat voor ons allemaal die Gang kennen, dit nieuws verrassend, diep verontrustend en...

  Lees Verder

 • Een muzikale ansichtkaart voor afgestudeerden van het MIT

  Op 11 februari kreeg ik een telefoontje van Gayle Gallagher, uitvoerend directeur van Institute-evenementen en protocol van het MIT. President Reif had zojuist aangekondigd dat MIT opnieuw online zou beginnen - en om de ceremonie te openen, hadden we een meeslepend muziekstuk nodig dat vernieuwing zou oproepen toen we uit de pandemie kwamen. Na…

  Lees Verder

 • Geschiedenis ontvouwen

  Stel je voor dat het 1800 is en je schrijft een brief. U wilt de inhoud privé houden, maar in massa geproduceerde enveloppen bestaan ​​nog niet (ze komen in de jaren 1830). Dus wat zou je kunnen doen? Je zou waarschijnlijk een techniek gebruiken die letterlocking wordt genoemd, waarbij je je platte stuk papier neemt en het in zijn eigen envelop verandert. U…

  Lees Verder